Over ons

Beste klanten,

Het is een bijzondere tijd, de corona maatregelen treffen op dit moment iedereen, zo ook ons bedrijf.
Als Ruitercentrum Daalderhof hebben wij alle opties onderzocht om binnen de huidige mogelijkheden, de groepslessen op te starten. Wij zouden jullie immers graag zo snel mogelijk ontvangen. We missen jullie enthousiasme en aanwezigheid.

Helaas zijn wij tot de conclusie gekomen dat het op ons bedrijf, niet mogelijk is om grootschalig groepslessen op te starten. De logistieke uitdagingen zijn hierbij te groot gebleken. Zo is het onmogelijk om met het huidige aantal ruiters de benodigde afstand te bewaren en samenscholing te voorkomen.

Het gemis aan groepslessen, horeca en evenementen trekt een grote wissel op onze bedrijfsvoering.  Wij verwachten niet dat op redelijke termijn, de afstands- en samenscholingsmaatregelen, volledig verdwijnen. Om deze reden, hebben wij moeten besluiten ons bedrijf op een andere manier voort te zetten. Wij blijven bestaan, maar in een nieuwe vorm.

Wij maken de keuze voor kwalitatieve, kleinschalige, sportgerichte groeps- en privélessen. De sportgerichte groepslessen zullen bestaan uit maximaal 4 ruiters. Tevens bieden wij de mogelijkheid voor springlessen. Daarnaast zullen wij paarden aan fanatieke ruiters verleasen. Op deze manier kan er een sterkere band met het paard worden opgebouwd en wordt gewerkt aan het gezamenlijke niveau.
Uiteraard krijgen huidige leden als eerste de mogelijkheid om in te schrijven op deze nieuwe programma’s. De nieuwe programma’s, evenals de prijzen, kun je vinden in de bijlage.
Mocht het nieuwe concept niet passend zijn bij je wensen, dan willen wij een aantal collega FNRS-bedrijven van harte aanbevelen. Deze bedrijven zijn op de hoogte van het veranderd concept op ons bedrijf en willen graag meedenken met de mogelijkheden die bij jullie passen, zo ook het bij elkaar houden van vrienden en vriendinnen. Zij bieden, net zoals je bij ons gewend was, kwalitatieve groepslessen.

Deze bedrijven zijn:

Manege Ten Eijsden                                        Paardencentrum Heihof
Ten Eijsden 1 in Geleen                                  Scherpenseeler Veeweg 2, 6374 CB Landgraaf
Tel: 06-55344150                                             Tel: 06-53406669
E-mail: Info@manegeteneysden.nl               E-mail: contact@paardencentrumheihof.nl

Manege ’t Hetjen                                                           Ruitersportcentrum de Groene Vallei
Platijkweg 1, 6171 XA Stein                           Baamstraat 61, 6465 AC Kerkrade
Tel: 046 – 433 75 10                                        Tel: 045-5412107
E-mail: info@manegehetjen.nl                      E-mail: info@rsc-degroenevallei.nl

Wij hopen jullie allen in de toekomst te kunnen ontvangen, in een van onze kleinschalige groeps- en privé activiteiten of op een van onze evenementen.  Uiteraard organiseren wij, zodra het weer mogelijk is met de corona maatregelen, een gezellige bijeenkomst. Zo kunnen we samen de sfeer van Ruitersportcentrum Daalderhof blijven proeven. Uiteraard zullen hier al onze medewerkers bij aanwezig zijn.

Wij begrijpen dat u met veel vragen leeft, uiteraard kunt u ons bereiken op: 06 11 53 2002/info@ruitercentrumdaalderhof.nl

Met sportieve groet,

Team Daalderhof

Ben Hayen
Laurent Hayen
Marlou van Ingen
Yada Smith
Robin van Vlimmeren
Vicky Bastiaens
Sandra Helgers
Nico Nelissen
Daniëlle Bons
Janine Geraets
Chayenne Lutgens
Bijlage: Uitleg nieuwe manier van lesgeven en leaseconcept

 

Zoals sommige van jullie misschien al weten, zijn wij begonnen met het verleasen van onze paarden en pony’s. Binnen ons nieuwe concept van lesgeven, zal een leaseconcept erbij zijn inbegrepen. Wat wil dit zeggen?

Wij gaan samen met onze ruiters aan de slag om ze zo goed mogelijk klaar te stomen voor een leasepaard/-pony. Vanaf de eerste les zullen wij dus zodanig aan het niveau van de ruiter werken, dat hij of zij uiteindelijk 2, 3, 4, of 7 dagen in de week een “eigen” pony heeft.
Het verschilt natuurlijk per ruiter hoelang dit proces zal duren. Het is op de lange termijn de bedoeling, dat de ruiter zelfstandig kan trainen met zijn/haar leasepaard.

Wat zijn voor u als klant de voordelen van het nieuwe lease- en lesconcept?

  • De lessen zullen met maximaal 4 ruiters zijn. Hierdoor heeft de instructeur meer tijd om de ruiters individueel te begeleiden en te ondersteunen waar nodig. Ook bieden wij privélessen aan van een half uur en springlessen (max 2 personen) van een half uur. Minder kwantiteit, meer kwaliteit.
  • Geen verdrietige gezichten en teleurstellingen meer. Zodra u of uw kind een paard leaset, is er verzekering dat er op deze pony door hem of haar altijd gereden mag worden (op de dagen dat hij/zij leaset).
  • Doordat u of uw kind meerdere keren per week met hetzelfde paard rijdt, zal er een grotere vertrouwensband ontstaan. Ook leert u op deze manier alles over het uitgekozen paard, en zal er een echte combinatie ontstaan tussen paard en ruiter die, onder onze begeleiding, uit zal groeien tot een top team.
  • Een droom wordt waarheid. Misschien droomde u vroeger altijd van uw eigen paard, of droomt uw kind daar nu van. Wij weten als Team Daalderhof als de beste hoe duur paarden zijn in de vaste lasten en hoeveel tijd er dagelijks in moet worden gestoken. Dit zijn voor de meeste mensen de twee voornaamste redenen om geen eigenaar te worden van een paard.
    Met ons leasesysteem hoeft u nooit bang te zijn voor torenhoge onvoorziene kosten, enorme vaste lasten etc. U mag zelf aangeven hoeveel dagen in de week u wilt leasen. De keuzes zijn 2,3,4 of 7 dagen per week. Valt u keuze op 2/3/4 dagen? Dan zorgen wij ervoor dat het paard de andere dagen beweging krijgt. Zo kan het zijn dat hij een les meeloopt, lekker de weide op gaat of misschien zelf verleasd wordt aan een andere ruiter op de overige dagen.

 

Wat zijn de voordelen van dit nieuwe concept voor onze paarden en pony’s?

  • Minder “werkdruk”. Wij als Ruitercentrum Daalderhof hebben paardenwelzijn hoog in het vaandel staan, en proberen onszelf hierin dan ook telkens te ontwikkelen.
    Waar onze paarden en pony’s normaal 2 tot 3 uur per dag (en dus vaak door 12 of meer ruiters per week) werden bereden, wordt dit nu terug gebracht naar 1 uur per dag, met maximaal 3 vaste ruiters per week. Zo kunnen de ruiters beter inspelen op wat het paard nodig heeft tijdens de training, waardoor zowel ruiter als paard kunnen groeien naar een fijne samenwerking.
  • Daarnaast zullen de paarden en pony’s veel meer aandacht krijgen. Hoewel wij onze ruiters altijd erop probeerden te wijzen dat zij 30 minuten voor aanvang van de les aanwezig diende te zijn, gebeurde dit helaas vaker niet. Dit kan komen door bijvoorbeeld werk, drukte op de weg of gewoonweg te laat komen. Hierdoor kregen de paarden en pony’s niet altijd de aandacht en verzorging die juist zo belangrijk is en die zij zeer zeker verdienen. Met een leasepony/-paard heb je alle tijd om je paard te verzorgen en aandacht te geven. Ook mag je in overleg je paard of pony op een van onze weides zetten. De 1 op 1 aandacht voor en na het rijden zal dus ontzettend stijgen, wat op zijn beurt weer ontzettend bevorderlijk is voor de vertrouwensband van zowel ruiter als paard.

 

 

Wij snappen dat dit nieuwe concept niet bij iedereens wensen aansluit. Ook realiseren wij ons dat wij dus van een aantal vaste klanten waarschijnlijk afscheid gaan nemen.
Ruitercentrum Daalderhof heeft altijd gestreefd om een plek te zijn waar iedereen zich welkom voelt. Arm of rijk, groot of klein, recreatief of in de wedstrijdsport, het maakt hier allemaal niets uit. Iedereen was en is welkom en wordt gelijkwaardig behandeld.
Wij kijken dan ook met een trots gevoel terug op de afgelopen jaren, op alle gezelligheid, ponykampen, buitenritten en wedstrijden. De gezellige zaterdagmiddagen in een overvolle kantine, ouders die hun kleine hummel voor het eerst op een paard zien zitten en volwassenen die na jaren niet gereden te hebben toch de draad weer oppakken.
Wij zijn jullie allemaal, stuk voor stuk, ontzettend dankbaar. Voor al jullie tijd, gezelligheid, enthousiasme en energie.
Wij hebben nooit de intentie gehad om ruiters teleur te stellen. Wij hopen dan ook dat wij een groot gedeelte van jullie terug zullen zien in ons nieuwe concept.

Als deze pandemie voorbij is, zullen wij als Team Daalderhof dan ook een groots evenement organiseren voor al onze oud-klanten en huidige klanten op kosten van Daalderhof. Ook zijn jullie altijd welkom om na de corona pandemie, de pony’s en paarden te komen aaien en wat lekkers voor ze mee te brengen.

Wij zullen u op de hoogte houden van dit evenement, wanneer het plaatsvindt en wat er allemaal op de planning staat.

Wij missen jullie ontzettend en hopen snel van jullie te horen of jullie misschien zelfs terug te zien!

Een hele warme knuffel van heel Team Daalderhof en alle paarden en pony’s

Ben Hayen
Laurent Hayen
Yada Smith
Marlou van Ingen
Vicky Bastiaens
Robin van Vlimmeren
Nico Nelissen
Sandra Helgers
Chayenne Lutgens
Danielle Bons
Janine Geraets

 

Suuske ♥                                           Mickey   ♥                                          Star ♥
Balder    ♥                                          Floortje ♥                                           Beauty ♥
Twister ♥                                            Bella ♥                                               Bella Donna ♥
Candy    ♥                                          Maxime ♥                                           Balou ♥
Starbucks ♥                                       Donna ♥                                             Chicko ♥
Dipsy      ♥                                          Malibu ♥                                             Milly ♥
Flamingo ♥                                        Pammie ♥                                          Casino ♥
Polly ♥                                                Witje ♥                                               Diva ♥
Napor ♥                                              Nero ♥                                                Baco ♥
Garfield ♥                                           Buddy ♥
Croquette ♥                                       Rilanda ♥
Twix ♥                                                Dirona ♥
Teddy ♥                                              Thor ♥