Beginnerslessen

Beginnerslessen

Over Beginnerslessen

Wij vinden het als manege belangrijk dat ruiters van elke leeftijd vertrouwen hebben in het paard en in zichzelf voordat zij aan de groepslessen deelnemen.

Om deze reden bieden wij longelessen aan, dit zijn privélessen van 30 minuten waarbij het paard/ pony aan een lange lijn loopt zodat de ruiter vertrouwd kan raken met het paard en zijn/haar balans leert vinden tijdens het paardrijden.Tijdens deze lessen leert de ruiter de eerste beginselen van het paardrijden zoals het lichtrijden en het sturen. Ook wordt er aandacht besteed aan het gedrag en de verzorging van het paard. Longelessen zijn voor alle beginnende ruiters verplicht voordat er kan worden deelgenomen aan de groepslessen. Dit geld voor zowel kinderen (vanaf 6 jaar) en volwassenen. De instructeur beslist wanneer de ruiter de basis voldoende beheerst om door te gaan naar een van de groepslessen. Hoeveel longelessen hiervoor nodig zijn verschilt per ruiter en ligt gemiddeld tussen de 5 en de 10 lessen. Bij verantwoord paardrijden hoort veilige kleding. Daarom hanteren wij de volgende voorschriften voor de longelessen:

Over Kleding

voor de eerste lessen is het voldoende om soepele maar aansluitende kleding te dragen. Een korte broek is niet geschikt en losse kleding kan gaan fladderen of scheuren. Open vesten, sjaaltjes en lange kettingen mogen niet gedragen worden tijdens het paardrijden.

Veiligheidscap

net als voor de reguliere groepslessen is het dragen van een CE/EN1348 goedgekeurde paardrijcap verplicht. Wij beschikken over verschillende leen-caps dus het is niet nodig om direct een eigen cap te kopen. Lang haar wordt bij voorkeur vastgemaakt of onder de cap gedragen.

Schoeisel

geschikt schoeisel voor de eerste lessen zijn rubberen laarzen met een hak (geen vlakke zool) of hoge schoenen. Beslist geen open schoenen of sportschoenen, ook dikke wandelschoenen zijn niet aan te raden omdat deze in de beugels vast kunnen blijven zitten.

Ervaren instructeurs

Multifunctionele school

Onze paarden

Onze pensionstalling