Ponykamp

Ponykamp

Ponykamp

Wij organiseren de gezelligste ponykampen van Nederland! Het merendeel van de deelnemers komt daarom steeds weer opnieuw terug naar Daalderhof. Onze ponykampen worden in alle schoolvakanties gehouden.

Groepen

Deelnemers aan de ponykampen worden bij het paardrijden ingedeeld in groepen, op basis van leeftijd en rijervaring. De kinderen rijden dus zoveel mogelijk op hun eigen niveau.

We hebben slaapkamers met 8 bedden waar de kinderen naar leeftijd worden ingedeeld.

Deze kamers hebben stapelbedden met elk een eigen badkamer en toilet.

Paardrijden

Er wordt ongeveer 3 uur per dag gereden: dressuur, springen en buitenritten in de schitterende omgeving. Bij het paardrijden wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met het niveau van de ruiters. We besteden veel aandacht aan de keuze van de juiste pony voor iedere deelnemer en er is voor iedereen een eigen pony of paard beschikbaar!

Programma

De ponykampen worden intensief begeleid door ervaren ponykampbegeleiders, die de kinderen met veel enthousiasme de leukste dagen van hun leven zullen bezorgen!

Naast het paardrijden organiseren we allerlei activiteiten, zoals: ponygames, met de pony zwemmen, ‘pimp je pony’ poetswedstrijd, voltige, menles, spooktocht, kampvuur, bonte avond, theorie over kennis van paarden en er is voldoende tijd voor de verzorging van het ‘eigen’ paard. Ook gaan we elk jaar pony kamp zwemmen met de pony’s in een grote vijver. Kortom geen tijd voor verveling.

Wat je mee moet nemen

  • Rijkleding en Rijlaarzen
  • Poetsspullen
  • Een goedgekeurde cap
  • Zwemkleding
  • Oude schoenen die nat mogen worden (voor het zwemmen met paarden)
  • Slaapzak
  • Kussensloop
  • Regenkleding
  • Voldoende warme kleding die een beetje vuil mag worden en tegen een stootje kan

Veiligheid

Daalderhof is lid van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra, wat staat voor verantwoord paardrijden. Ook is Daalderhof in het bezit van het Veiligheidscertificaat. Dit wil niet zeggen dat er niets mis kan gaan, maar er wordt alles aan gedaan om veiligheid zoveel mogelijk te garanderen. De rijlessen worden altijd geleid door gediplomeerde instructeurs.

Ervaren instructeurs

Multifunctionele school

Onze paarden

Onze pensionstalling