Pensionstalling

Pensionstalling

Pensionstalling op RCD

Uiteraard is het ook mogelijk om uw paard of paarden op onze accommodatie in pension te plaatsen.

Wat hebben wij als RCD te bieden voor u en uw paard?

Rijbanen

Ruitercentrum Daalderhof is voorzien van vele gemakken. Zo hebben wij maar liefst 5 rijhallen; 2 outdoor- en 3 indoorrijhallen. De afmetingen hiervan zijn:

Outdoorrijhal 1: 20 x 40
Outdoorrijhal 2: 25 x 70
Indoorrijhal 1: 20 x 40
Indoorrijhal 2a: 22 x 45
Indoorrijhal 2b: 22 x 45
Indoorrijhal 2 in totaal (samengevoegd): 22 x 90

Zoals hierboven omschreven is indoorrijhal nummer 2 in twee delen gesplitst; de voorste rijhal en de achterste rijhal. Tussen deze banen is een lint gespannen, waardoor er twee ruime rijbanen ontstaan die beide te gebruiken zijn. Het lint is eenvoudig te openen, waardoor het wisselen tussen de rijbanen ook gemakkelijk gaat. Dankzij de ruimte die wij hebben, is er voor u als pensionklant ten alle tijden een rijhal vrij om te gebruiken. Zelfs op de dagen en avonden dat er lessen worden gegeven, heeft u altijd nog 3 rijbanen om te gebruiken, waarvan altijd minstens één indoorrijhal.

Longeren is toegestaan in:

  • Beide outdoorrijhallen
  • Indoorrijhal 1
  • Indoorrijhal 2b
  • Indoorrijhal 2a (mits er na afloop zelf wordt geharkt).

Loszetten van paarden is toegestaan in:

  • Outdoorrijhal 1
  • Indoorrijhal 1

Voeren

Op Ruitercentrum Daalderhof worden alle paarden twee maal daags gevoerd. In de ochtend krijgen alle paarden hooi en brokken. In de avond krijgen alle paarden brokken en is hooi optioneel. Gebruikt u liever eigen voer? Geen probleem! In dit geval kunt u uw voeremmertjes klaar hangen aan de stal. Het personeel zal dit dan voeren in plaats van de brokken. Bij geen gebruik van brokken zal er per maand €20,- in mindering worden gebracht van de stallingsprijs.

Weidegang

Wij als Ruitercentrum Daalderhof zetten ons ontzettend in voor paardenwelzijn en proberen ons hierin telkens zo goed mogelijk te ontwikkelen. Weidegang is hierin dus ook een belangrijk punt voor ons. Hierin hebben wij een uniek systeem ontwikkeld voor onze pensionklanten. Wij hebben alle weides genummerd. Iedere pensionklant krijgt samen met een ander een wei voor deze 2 paarden. Het is hierbij de bedoeling dat er onderling geregeld word wanneer de paarden erop worden gezet en wanneer ze binnen komen. Bijvoorbeeld; klant A zet beide paarden erop in de ochtend, klant B haalt beide paarden in de late middag naar binnen. Ook dragen de klanten samen de verantwoordelijkheid dat de wei netjes blijft. D.w.z: ontkruid eruit halen, mest opruimen, eventueel inzaaien van de wei etc.

Wilt u er zeker van zijn dat uw paard buiten komt? Dat kan, hiervoor bieden wij weidegangservice aan. Werknemers van Team Daalderhof zullen uw paard dan aan het begin van de ochtenddienst buiten zetten (08.00 uur) en aan het einde van de ochtenddienst weer eraf halen (+- 12.00 uur).Zo bent u ervan verzekerd dat uw paard toch een aantal uurtjes lekker buiten is geweest. De kosten hiervoor zijn €25,- per maand. De weidegangservice wordt uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag.

Stallen

Daalderhof telt 3 soorten stallen, namelijk;

  • De grote paardenstallen (3 x 3m)
  • De ponygangen (3 x 2,50m)
  • De buitenstallen (3 x 2,50m)

De twee grote gangen met de paardenstallen worden elke donderdag met de machine volledig uitgemest. Op dinsdag worden de buitenstallen en de ponygang handmatig uitgemest.

Wilt u graag zelf uw stal schoon houden? Dit is uiteraard ook mogelijk. Wij stellen materialen zoals kruiwagens, hooivorken, rieken en bezems beschikbaar, zodat u deze kan gebruiken. U mag dan zelf de vieze plekken uit de stal halen, het overgebleven schone stro dient in de stal te blijven en kunt u vervolgens gebruiken om de stal op te strooien.

Elke dag worden alle 92 boxen royaal opgestrooid. Is de hoeveelheid stro in uw stal niet naar wens? Neem contact op met de stalmanager of eigenaar. Zij kunnen samen met u zoeken naar een oplossing (eenmalig of permanent).
Het is op Daalderhof niet toegestaan om zonder nadrukkelijke toestemming/begeleiding van de eigenaar/stalmanager stro te pakken.

Uitrijmogelijkheden

Ruitercentrum Daalderhof is gelokaliseerd in Oirsbeek, wat grenst aan o.a. Schinnen, Merkelbeek, Doenrade en Amstenrade. Wij zijn voornamelijk omringd door veel velden/veldwegen. Als u richting Merkelbeek rijdt, zullen lange zandpaden en open velden u uitnodigen om samen met uw paard te genieten.
Via de veldwegen van Amstenrade en Schinnen kunt u naar het Stammenderbos rijden. Hier kunt u heerlijk de ruiterroutes volgen, of zelfs ervoor kiezen om door te rijden naar het aangrenzende Danikerbos. Op een steenworp afstand ligt dus voor ieder wat wils!

Lessen

Op Ruitercentrum Daalderhof bieden wij zowel privélessen als lessen in groepsverband aan. Ook bieden wij springlessen aan. Voor meer informatie over onze lessen kunt u terecht bij de stalmanager. Wilt u liever les van uw eigen instructeur/instructrice op ons terrein? Dit is natuurlijk ook mogelijk! Bespreek dit ruim van te voren met de stalmanager of eigenaar, dan kunnen wij samen zoeken naar een geschikt moment voor uw les. Het is immers wel zo fijn als u de rijhal volledig kan benutten en voor uzelf hebt.

Overig

Elke pensionklant heeft recht op één zadelkast van Daalderhof. Komt u in 1 zadelkast niet al uw spullen kwijt? Dan is een tweede zadelkast een optie. Een extra zadelkast is €7,50 per maand extra. Wilt u liever een eigen zadelkast plaatsen op Daalderhof? Bespreek dit met de eigenaar of stalmanager. Samen zullen wij dan zoeken naar een geschikte plaats voor uw kast. Als u voor deze optie kiest, vervalt het recht op een zadelkast van Daalderhof.

Daarnaast heeft elke klant recht op één trailerparkeerplaats. Deze is in de vaste maandprijs inbegrepen. Hiervoor hoeft dus niet te worden bijbetaald. Heeft u meer dan één trailerparkeerplaats nodig? Bespreek dit met de stalmanager of eigenaar. Zij zullen samen met u kijken naar de opties.